perjantai 8. huhtikuuta 2011

kuumaa kamaa|kuumaa kanaa

Torstai on aina ihan paras hesaripäivä, sillä se on ruokatorstaipäivä! Eilisessä hesarissa oli juttu hot wingseistä.



Kuopiossa hot wingsejä saa Bierstubesta. Jos olet kuopiossa tai aikeissa piipahtaa, suosittelen lämpimästi Bierstubessa käväisemistä! Paikka on ulkoa jokseenkin luotaantyöntävän räkälän oloinen, mutta sisällä on viehättävä mini-Saksa, josta saa jos jonkinmoista juomaa, naposteltavaa - ja oi voi, niitä hot wingsejä. Olen ymmärtänyt, että paikka tilaa hot wings -kastikkeensa tampereelta, samaisilta hesarin jutussakin mainituilta SiipiWeikoilta. Ja täytyy myöntää että tampesterilaiset ovat ihan oikeassa siipivillityksessään - ne nimittäin ovat ihan järkyttävän hyviä. Ja kyllä, niihin myös jää koukkuun.

Rohkeat (ja kärsivälliset) voivat myös kokeilla hesarin jutun ohessa ollutta reseptiä:

Tampesterin tuliset siivet (2 annosta)

1 kg raakoja, maustamattomia kanansiipiä
2 dl Texas Pete Hot Sauce -kastiketta tai Frank's Red Hot Wings -kastiketta
rypsiöljyä
0,7 dl juoksevaa margariinia
selleriä
porkkanoita
2 dl kermaviiliä
sinihomejuustodippi
 
1. Sekoita sinihomejuustodippi kermaviilin sekaan ja laita dippi jääkaappiin vetäytymään.
2. Asettele kanansiivet uuninpellille erilleen toisistaan. Valele ne rypsiöljyllä ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia, kunnes ne ovat hieman kutistuneita ja ruskistuneita.
3. Sekoita margariini ja siipikastike keskenään. Jos kastike on liian tulista, lisää margariinia, kunnes maku on sopiva.
4. Leikkaa porkkanat ja sellerit suikaleiksi. Nosta vetäytynyt sinihomejuustodippi pöydälle. Asettele porkkana- ja sellerisuikaleet lautasten reunoille, paistetut kanansiivet keskelle ja kaada siipikastiketta päälle 
(ohje HS.fi)

Itse taidan kokeilla wingsejä omassa keittiössä viimeistään siinä vaiheessa kun, ööö.. Bierstube on kiinni. Tai asun vähän kauempana siipiä tarjoilevasta keitaasta (tällä hetkellä kotiovelta siipien luokse kävelee noin viisi minuuttia).

 (kuvan lähde täällä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti