tiistai 7. joulukuuta 2010

munakasta meininkiä

Vietimme riehakkaimman (ja selkeästi hauskimman) viikonlopun aikoihin. Tai oikeastaan, kaksi viikonloppua. Two-in-one. Kiitos itsenäisyyden (niin ja kiitos sille myös monesta muusta asiasta :) ja itsenäisyyspäivän.

Sunnuntaina vietimme kaveriporukalla pikkujouluja, ja sehän tarkoitti ihan hillitöntä herkkuröykkiötä, jota rääpimme samalla porukalla linnanjuhlien kisakatsomossa seuraavana päivänä. Itse osallistuin herkkukimaraan marenkisella lemon curd -piiraalla sekä välimerellisillä vuokaleivillä.

Ratkiriemukkaan viikonlopun jälkeen onkin hyvä palata arkeen pehmeästi, eli..


Uppomuna for dummies!

Tarvitaan: tuore kananmuna, etikkaa (mieluiten valkoviini), suolaa & rouhittua mustapippuria & pala ruisleipää.
Tee näin: - Keitä reilusti vettä tilavassa kattilassa. Veden kuuluu kiehua, mutta ei liian innokkaasti - pieni poreilu riittää. Meidän sähköliedellä tämä tarkoittaa yleensä sitä, että liesi ei ole nelosta kuumemmalla.
- Riko kananmuna valmiiksi kuppiin tai kulhoon; keltuainen ei saa mennä rikki.
- Lisää veteen loraus (valkoviini)etikkaa.
- Tee kauhalla tmv. pyörre kattilaan ja tiputa muna pyörteen keskelle. Näin valkuainen pyörittyy raskaamman keltuaisen ympärille.
- Keitä maun mukaan n. 3,5-5 minuuttia. Oma suosikkini on nelisen minuuttia, silloin keltuainen jää usein osittain hieman löysäksi mutta on toisaalta jo kypsää.
- Nosta valmis uppomuna vedestä esim. reikäkauhalla.
- Nauti paahdetun ruisleivän päällä, rouhi päälle mustapippuria ja suolaa.

Ihan hervottoman hyvää. Ja yksinkertaista, varsinkin usean päivän herkutteluputken jälkeen. ;)


p.s. pakollinen linnan suosikkihehkutus: Chisu. Se nyt näyttäisi hyvältä vaikka juuttisäkissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti