Sunnuntaina vietimme kaveriporukalla pikkujouluja, ja sehän tarkoitti ihan hillitöntä herkkuröykkiötä, jota rääpimme samalla porukalla linnanjuhlien kisakatsomossa seuraavana päivänä. Itse osallistuin herkkukimaraan marenkisella lemon curd -piiraalla sekä välimerellisillä vuokaleivillä.
Ratkiriemukkaan viikonlopun jälkeen onkin hyvä palata arkeen pehmeästi, eli..
Uppomuna for dummies!
Tarvitaan: tuore kananmuna, etikkaa (mieluiten valkoviini), suolaa & rouhittua mustapippuria & pala ruisleipää.
Tee näin: - Keitä reilusti vettä tilavassa kattilassa. Veden kuuluu kiehua, mutta ei liian innokkaasti - pieni poreilu riittää. Meidän sähköliedellä tämä tarkoittaa yleensä sitä, että liesi ei ole nelosta kuumemmalla.
- Riko kananmuna valmiiksi kuppiin tai kulhoon; keltuainen ei saa mennä rikki.
- Lisää veteen loraus (valkoviini)etikkaa.
- Tee kauhalla tmv. pyörre kattilaan ja tiputa muna pyörteen keskelle. Näin valkuainen pyörittyy raskaamman keltuaisen ympärille.
- Keitä maun mukaan n. 3,5-5 minuuttia. Oma suosikkini on nelisen minuuttia, silloin keltuainen jää usein osittain hieman löysäksi mutta on toisaalta jo kypsää.
- Nosta valmis uppomuna vedestä esim. reikäkauhalla.
- Nauti paahdetun ruisleivän päällä, rouhi päälle mustapippuria ja suolaa.
Ihan hervottoman hyvää. Ja yksinkertaista, varsinkin usean päivän herkutteluputken jälkeen. ;)
p.s. pakollinen linnan suosikkihehkutus: Chisu. Se nyt näyttäisi hyvältä vaikka juuttisäkissä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti