tiistai 21. kesäkuuta 2011

Ei ole liian myöhäistä! Ei ole!

... nimittäin julkaista korvasienikeiton ohjetta.

Ihan oikeasti, kyllä mä tein tätä silloin kun vielä oli korvasienikausi. Ehkä jossain ihan pohjoisessa vielä on?? Äh.


Korvasienet on ihania, mutta ah-niin-suuritöisiä. Tai siis lähinnä se ryöppääminen. Mutta! Jos siitä selviää, saa ihan taivaallista keittoa. (Ryöppäysohje esim. täällä.)


Aromikas korvasienikeitto
(ohje muokattu anopilta, joka on ottanut sen jostain lehdestä? nimim. hyvä muisti)

3 dl korvasieniä (esikäsiteltyjä!!!)
2 rkl öljyä
1 salottisipuli
3 rkl vehnäjauhoja
8 dl kasvislientä
150 g sulatejuustoa
1 dl kuohukermaa
1-2 tl tuoretta timjamia silputtuna
1-2 tl rakuunaa
n. 1/2 rkl sherrya (tai sitruunamehua)

1. Kuullota pilkottu sipuli kevyesti öljyssä
2. Lisää korvasienet ja vehnäjauho, ruskista kevyesti
3. Lisää esikuumennettu kasvisliemi sekä sulatejuusto
4. Anna hautua n. 15 min.
5. Lisää yrtit & kerma ja anna hautua pari minuuttia
6. Lisää sherry tai sitruunamehu juuri ennen tarjoilua
7. Koristele timjaminlehdillä ja nauti sherrytilkan kera.


Ensi kerralla ajantasaisempaa juttua. Lupaan. :D

2 kommenttia:

  1. Ei vielä ole liian myöhäistä, minä nimittäin säilöin vaatimattoman saaliini pakkaseen. Jaan muuten rakkautesi Bierstubea kohtaan!

    VastaaPoista
  2. Hih, itsekin säilöin osan saaliista pakkaseen, mutta unohdin ne viime viikolla pakkaseen tilaa tehdessäni sulamaan pöydälle pariksi vuorokaudeksi! Otti aika ankarasti nuppiin kun huomasin.

    Ja bierstube. Se on ihan paras!

    ps. kiva blogi sinulla Svea! :)

    VastaaPoista